Tahniah Malaysia, Juara Piala Suzuki AFF Akhiri Tirai 2010

Segala puji bagi Allah. Kemenangan anak muda di bawah kelolaan K. Rajagobal telah dijangka. Taktik bertahan dan menggunakan serangan balas secara mengejut nyata memberi kelebihan kepada Malaysia apabila mampu mendahului Indonesia apabila rembatan kencang kaki kiri Safee Sali menundukkan pertahanan terakhir Indonesia, Markus.

Serangan balas Indonesia hanya berhasil pada saat-saat akhir perlawanan, tatkala pemain Malaysia ramai yang ditumbangkan dan berlaku kecederaan. Ketangkasan Khairul Fahmi harus dipuji kerana rata-rata dapat menyelamatkan bola yang mengganas di gawang sendiri. Anak muda seperti Fadli Shas, Safiq Mahim, Amar Rohidan dan ramai lagi amat mengujakan dan gelecekan mantap daripada Ashari Samsudin, Kunanlan serta Norshahrul Idlan Talaha meranapkan harapan Garuda di Gelora Bung Karno.

Tahniah kepada Jurulatih, K. Rajagobal kerana berani menampilkan barisan muda kita. Taktikal ini harus dipuji dan diberikan penghargaan. Seharusnya sikap begini dijadikan contoh tauladan. Keberanian anak muda kita menjadi inspirasi kepada semua. Sokongan padu akan terus diberikan, sang juara harus dikenang dan barisan ini akan menjadi contoh di masa hadapan.

PEMBINA mengucapkan setinggi tahniah, sejuta penghargaan dan selautan terima kasih atas hadiah kemenangan ini hasil usaha berterusan dan bersunguh-sungguh pasukan bola sepak Malaysia. Tahniah Malaysia, kita juara Piala AFF Suzuki 2010.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top