Malam Save Gaza: Medan Sukarelawan PEMBINA Bergerak

 

BANDAR BARU BANGI 7 Feb – Malam kemuncak kempen Save Gaza yang diadakan oleh Persatuan Penduduk Bangi dengan kerjasama PEMBINA dan beberapa NGO yang lain antaranya ISMA, JIM, JASA, ISIUKM, KARISMA serta beberapa penaja utama seperti Az-Zahrah dan Farmasi Nasra telah berjaya dilaksanakan dengan gemilangnya di Kompleks Sukan Seksyen 15 Bandar Baru Bangi.

PEMBINA telah menyiapkan lebih kurang 120 orang sukarelawan bagi


menjayakan malam kemuncak ini dan telah bertungkus lumus menjayakan pelbagai kerja serta acara bagi memastikan semuanya berjalan dengan lancar.

Acara dimulakan dengan persembahan pentomin oleh pelajar KUIS berkaitan isu kezaliman Yahudi Zionis dan diikuti oleh ucapan daripada Pengerusi Persatuan Penduduk, Dr. Tajul. Beberapa orang pemidato dijemput bagi menerangkan isu palestin ini antaranya Ust. Anuar Salleh(ISMA), Mejar Nazri Musman(AMAN PALESTIN) , YB Salehuddin Ayub( PAS) dan Dr. Asyraf( UMNO).

14 orang sukarelawan PEMBINA mengiringi setiap persembahan dan pidato dengan kibaran bendera Malaysia dan Palestin, melambangkan semangat perjuangan saudara seislam kita sentiasa disokong dengan jitu. PEMBINA dan beberapa NGO lain juga bersama -sama melaungkan slogan anti -Yahudi serta menaikkan semangat penduduk Bandar Baru Bagi.

PEMBINA mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan terhadap semua yang terlibat dan serta segunung tahniah kepada pihak urusetia atas kejayaan program Save Gaza ini. Juga kepada semua sukarelawan, PEMBINA mengucapkan jutaan terima kasih. Daripada sekecil-kecil tugasan, walaupun datang hanya untuk membersihkan kembali padang kepada menjadi setinggi-tinggi jawatankuasa pelaksana, terima kasih.

Moga sukarelawan ini boleh digerakkan lagi untuk program-program yang akan datang.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top