Kelahiran Mujahidah Kedua

Tahniah diucapkan buat saudara Nazeri, yang merupakan Exco Sukarelawan Pembina Melaka,  dan isterinya, Dr. Faridah serta seluruh keluarga di atas kelahiran cahaya mata perempuan yang kedua pada hari Sabtu, 20 Februari 2010, pukul 9.20 malam. Mujahidah kecil tersebut selamat dilahirkan dengan keizinan Allah SWT di Hospital Pantai Medical Centre, Melaka dengan berat kira-kira 2.87kg.

DSC00005

Seluruh warga PEMBINA mendoakan agar bayi yang baru lahir ini akan membesar sebagai seorang anak yang solehah dan mujahidah dakwah yang bakal meneruskan perjuangan memartabatkan risalah Islam yang mulia insya Allah. Tahniah sekali lagi diucapkan kepada saudara Nazri dan seluruh keluarga atas kehadiran cahaya mata yang menjadi amanah Allah ini. Semoga beroleh keberkatan dan kebahagiaan di dunia dan akhirat.

“Barakallahu laka fil mauhub. Wa syakarta al Wahib. Wa balagha asyuddahu. Wa ruziqta birrahu.” (Semoga Allah memberkati kamu pada anak yang dikurniakanNya kepada kamu, semoga kamu mensyukuri Tuhan Yang Maha Pemberi, semoga anak itu akan mencapai umur kuat/matangnya dan semoga kamu akan diberi rezeki kebaikannya).

Wassalam

Sidang redaksi,
PEMBINAmelaka.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top