Pertandingan Video dan Poster mengasah bakat peserta

Bangi 17 Julai – Penganjuran Pertandingan Video kempen keahlian yang bertemakan ‘Sertai Kami’, dan Pertandingan Merekacipta Poster dengan bertemakan tema-tema islami, oleh Persatuan Belia Islam Nasional (PEMBINA) baru-baru ini dilihat sebagai satu momentum baru dalam melahirkan ahli yang kompeten, progresif dan berdaya saing. Ianya juga satu permulaan yang baik dalam langkah memperkenalkan PEMBINA lebih luas lagi kepada masyarakat khususnya para belia.

Bagi pertandingan video, saudara Muhammad Zubair bin Ghazali, ahli PEMBINA Cawangan Perak telah berjaya membuktikan kredibiliti dan potensi dalam menghasilkan video dengan mendapat undian ‘likes’ terbanyak, secara tidak langsung diangkat menjadi pemenang dengan menerima hadiah sebuah komputer tablet Samsung Galaxy 2 10.1(versi terkini).

Bagi pertandingan Poster pula bagi tempat pertama dimenangi oleh saudari Nurul Nafiqah binti Rajulan dari PEMBINA Kuala Terengganu membawa wang tunai RM100, pemenang kedua saudara Mohammad Rasheedhan bin Ellin dari PEMBINA Sarawak membawa wang tunai RM80 manakala tempat ketiga Saudari Norimah Yusoff dari PEMBINA Negeri Sembilan yang akan membawa wang tunai sebanyak RM50.

Dalam majlis penyampaian hadiah ini, Presiden PEMBINA, Saudara Ibrahim Mohd Hassan berkesempatan mengucapkan tahniah kepada para pemenang dan juga memberi kata-kata semangat untuk para pemenang meneruskan bakat yang ada agar memperkenalkan Islam dan PEMBINA,  kerana beliau melihat zaman generasi Y ini masyarakat lebih peka dengan teknologi alam maya seperti Facebook, You Tube, laman Web dan lain-lain.

“Maka gunakanlah medium ini dengan bakat yang ada dengan sebaiknya, mugkin dengan cara inilah kita dapat membantu masyarakat ke arah kebaikan” kata saudara Ibrahim dalam ucapan beliau.

Wakil PEMBINA Perak

Tuan Pengerusi juga tidak ketinggalan mengucapkan segulung tahniah kepada Jawatan Kuasa Pusat PEMBINA yang telah bertungkus-lumus menjayakan program ini, ia dilihat sebagai satu usaha murni dalam memperkenalkan PEMBINA kepada belia diluar sebagai satu alternatif NGO yang boleh disertai. Selain itu, program sebegini dapat mengasah bakat dan keupayaan mereka dalam menghasilkan video dan poster yang kreatif. Dan majlis ini telah di akhiri dengan jamuan meraikan para pemenang. Wallahua’lam

Senarai Nama-nama pemenang:

Pertandingan Video

1. Saudara Muhammad Zubair bin Ghazali Ahli PEMBINA Cawangan Perak

 Pertandingan Poster

1. Saudari Nurul Nafiqah binti Rajulan, Ahli PEMBINA Kuala Terengganu

2. Saudara Mohammad Rasheedhan bin Ellin, Ahli PEMBINA Sarawak

3. Saudari Norimah Yusoff, Ahli PEMBINA Negeri Sembilan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top