Maksimakan internet untuk sebar maklumat kepada belia – Azril

PEMBINA Cawangan Terengganu

KUANTAN 22 Mei – Ketua Jawatankuasa Media dan Promosi Persatuan Belia Islam Nasional (PEMBINA) Azril Hanafi, menggesa cawangan-cawangan PEMBINA agar memaksimakan penggunaan internet untuk menyebarkan maklumat kepada para belia.

Beliau menyampaikan seruan tersebut dalam siri lawatan JKP ke cawangan-cawangan PEMBINA di pantai timur.

Menurut Azril, belia masa kini terutama di Malaysia, amat celik internet dan banyak masa dihabiskan dengannya.  Bahkan Malaysia berada di tempat ke-16 negara pengguna Facebook teramai dengan 41.52% populasi negara direkodkan menggunakan Facebook.

Dengan itu cawangan-cawangan PEMBINA harus meningkatkan penguasaan internet dan menjadikannya antara medium utama bagi mennyebarkan maklumat kepada para belia.

Siri lawatan JKP bertujuan bertemu cawangan-cawangan PEMBINA untuk menilai prestasi semasa berdasarkan garis panduan yang telah diberikan pada awal tahun.

PEMBINA Cawangan Pahang

Rombongan JKP ke pantai timur melibatkan dua destinasi utama iaitu PEMBINA Pahang di Kuantan dan PEMBINA Terengganu di Dungun pada hari sebelumnya.

Turut serta dalam lawatan ini adalah Ketua JK Informasi PEMBINA, Tengku Asyraf Izam dan Ketua JK Aktvisme Mahasiswa PEMBINA, Usamah Izer.

Media PEMBINA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top